Свободно работно място за учител в Гоце Делчев със… срок за кандидатстване до 10 август.А го публикуват на 4 септември…

Край Своге загинаха хора от институционална немарливост, край село Баня имаше същия риск с ученически автобус, Златанов обеща проверка, но потули случая. Защо?

 

Така се обявяват свободните места в Гоцеделпевските детски градини, а и не само…. Срок за кандидатстване до 10 август . А го публикуват на 4 септември… и така вече можем да честитим, новото работно място на „нашия човек“ .

Така започва сигналът до вестник Топ Преса – югозападният таблоид написан от няколко жени, педагози ,професионалисти, които обаче съдбата не обича и си нямат „свой човек“ в РИО – Благоевград и не познават Ивайло Златанов. Лошо. Двадесет и първи век, днешна България, дни в които управляващите говорят за „евро зона“ и „европейско развитие“, в област Благоевград назначенията ставата още стил – „партийна поръчка от седемдесетте години на миналия век“. И няма лошо – партията на господин Златанов е на власт, тя ще определя, лошото е вече че толко не им пука че откровен осе подиграват със своите избиратели. Какъв човек трябва да бъдеш, уважаеми читатели на Топ Преса – югозападният таблоид, да обявиш свободно работно място с краен срок за кандидатстване, повече от седмица след изтичане на срока за кандидатстване? Това означава че единствените които могат да кандидатстват в случая в детска градина“ Детелина“ на Гоце Делчев, трябва да бъдат доказани професионални ясновидци или „наши хора“. Споделете уважаеми читатели това нормално ли е и трябва ли шефът на РИО – Благоевград да даде обяснения по случая.

Както ние от местната медия не веднъж сме писали в една Унгария например, държава чието управление ние величаем, или Румъния, Германия или Франция, при един такъв гаф или видима схема за назначение на „наш човек“ директорът на РИО – Благоевград веднага би подал оставка. Тук Златанов ще се усмихне безчувствено, ще каже „чудат се с какво да си напълнят страниците“ и всичко ще трябва да утихне.

Както утихна случая с минаващия училищен автобус на ЖП прелеза. Припомняме фактите: Видеозапис, на който се вижда как училищен автобус минава през спуснати бариери на ЖП прелез, обиколи социалните мрежи преди месеци. Това се е случи край разложкото село Баня. В автобуса са пътували деца от помощното училище в село Драглище към Дневния център за деца с увреждания в Разлог. Кметството, полицията и регионалното управление по образование са започнали проверка. Да сте чули за резултати от тази проверка? Не. Щото пак всичко е наши хора. Дори директора на това училище чист „кисел гъз“ се ядосваше на медиите че търсим сензации. Болно его и партийна простотия.

Въпросът е до кога? Не ни се иска изобщо да припомним какво се случи скоро край Своге. Именно заради тази пасивност на институциите и такива „меки“ ръководители като Златанов, може би де стигна до смъртта на много хора. След като държавата беше в национален траур институциите се активираха да работят. Какво щеше да се случи край село Баня и ЖП прелеза, ако беше станал инцидент, питаме ние? Защо няма наказания, защо няма действия… Шофьорът возил ученици се оправда с думите „рискувах“ и „всичко е точно“. Това не е нормално.
Настояваме за бърза реакция от РИО – Благоевград и по случая с обявеното работно място по този позорен начин в ДГ Детелина – Гоце Делчев и да се оповести резултатите от обещаната проверка. Ние няма да оставим нещата така, и ако Златанов не ще да отговори ще питаме лично министъра. Обещано!

Вестник “ Топ Преса “

Ралица Василева

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене