Бойко Борисов: Незабавна оставка, защото това е мъка за държавата

Бойко Борисов

– Така се унищожава институцията

Нали сме парламентарна република. Всяка сутрин ги чакаме да се наспят, да се преброят. Дадох им един глас и пак не стига. Незабавна оставка – това е мъка за държавата, това е унищожаване на институцията. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента.

„Това, което се опитах сега да им кажа на колегите вътре, не могат да не те искат в партията, в своята партията не можеш да си пръв, а искаш да си пръв в държавата. Искаш да определяш какво да се случва в държавата, като не можеш в своята партия БСП да си пръв”, допълни той.

„Адски наивно ми звучи 34 000 души да са се объркали. Това е реакцията на БСП вътре в самата партията. Единственият разумен изход, не ултимативно, е оставка, предсрочни избори. Както ни наредят хората след това да проявим зрялост, мъдрост, публично да седнем и да видим какво да правим”, коментира Борисов.

Във връзка с това, че от ДПС са поискали контролиран процес, Борисов заяви, че това е, което и той казва: „Предсрочни избори и тогава гласът на народа и партиите, които определи, както ги определи, ще са длъжни да намерят разумно управление.”/БЛИЦ 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене