За 15-и път Малешево ще пее и танцува

Пъстра палитра от фолклорни изпълнения, вълнуващи танци и много настроение. Това обещана община Струмяни на тазгодишното издание на Международния фолклорен фестивал „Малешево пее и танцува“.

Музикалното събитие ще се проведе на 19, 20 и 21 октомври. Домакините са подготвили още по-богата програма, тъй като тази година фестивалът ще отбележи своя 15-годишен юбилей.

В продължение на 3 дни участници от близо и далече ще се надпяват и надиграват. За зрителите остава удоволствието от чутото и видяното и разбира се от неповторимата атмосфера на този станал емблематичен за Югозападна България фестивал.

Първият фестивален ден ще започне със сувенирна изложба „Малешево пее и танцува“, подредена във фоайето на читалището в Микрево. Вечерта ще предложи вълнуващ концерт на български и международни фолклорни ансамбли от Беларус, Украйна ,Унгария, Сърбия, Молдова, Гърция и Словакия. Кулминацията е запазена за спектакъла на Студентски танцов ансамбъл при ЮЗУ „Неофит Рилски“ и концерта на Йордан Митев с оркестър от Македония.

На 20 октомври кметът на общината – Емил Илиев, ще посрещне официалните гости в Народно читалище „Братя Миладинови“ в Микрево под звуците на мандолинен оркестър „Стефан Борилов“ от Сандански.

В 19.30 часа е официалната церемония по откриването на 15 международен фестивал „Малешево пее и танцува“. Вечерният концерт е с участието на международни фолклорни ансамбли. Доброто настроение ще продължи до късно, когато на сцената ще излезе ансамбъл „Чинари“, а народният певец Иван Дяков ще подари на всички китка от най-обичаните македонски песни.

Третата фестивална вечер ще продължи с концерти на международни състави. Тогава ще бъдат наградени най-добрите участници в 15-ото издание на фестивала „Малешево пее и танцува“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене