Без категория

Националния печат

печат

“24 часа”

Готвят смяна на шефа на митниците

Шефът на Агенция „Митници“ Павел Тонев ще бъде сменен, твърдят за „24 часа“ запознати с плановете на премиера. Официално от финансовото министерство и от централата на митниците не потвърждават информацията.

“Сега”

Докато БСП е в ступор, партиите преговарят за предсрочен вот

В България най-вероятно ще има предсрочни парламентарни избори преди края на годината. Лидерите на големите партии вече водят преговори за датата и условията за разпускане на парламента. Засега само БСП няма ясна позиция по въпроса, а „Атака“ е категорично против предсрочни избори. Сондажи за политическа ситуация прави и президентът Росен Плевнелиев.

Съдът в Страсбург разреши записи със скрита камера

Записите на човек на обществено място без негово знание могат да се използват като доказателства по съдебни дела, постанови Европейският съд по човешките права (ЕСПЧ) в Страсбург. Според ЕСПЧ използването на подобни кадри не е незаконно и не нарушава правото на личен живот на заснетите лица. Обосновката на съда е, че предназначението на записите е да служат като доказателства, а не да бъдат разпространявани публично.

“Труд”

БСП не бърза с анализа на евровота, Йотова поиска колективна оставка на партийното ръководство

БСП не бърза с анализа на резултатите от евровота в неделя, макар че те показаха, че доверието в столетницата се е сринало. Социалистите ще се съберат на първи разговор по въпроса в петък, но се очаква той да се проведе в рамките на предизборния щаб на „Позитано“ 20.

3,7 милиона лева за борба с домашното насилие

Националната програма за превенция на домашното насилие предвижда отпускане на 3 695 436 лв. за година. Това се вижда от стратегията, която беше обявена за обществено обсъждане. До края на тази година ще може да се кандидатства по различни програми, за да се спечелят проектите и да бъдат отпуснати средства по Норвежкия финансов механизъм (НФИ).

“Стандарт”

Милиардер става българин

Милиардерът от Хонконг Стивън Ло мести бизнеса си у нас, стана ясно от негово обръщение във „Фейсбук“. Царят на развлекателния бизнес ще строи мини Лас Вегас край София заедно с още четирима азиатски партньори. Богатството им е по-голямо от това на Ло. Очаква се днес правителството да обяви проекта им за приоритетна инвестиция, което носи огромни облекчения от държавата.

Кмет дава работа с томбола

Кметът на врачанското село Девене Николай Мицов дава работа с томбола, научи „Стандарт“. Той събира безработните, обяснява какви работни места са отпуснати на селото по програми за временна заетост и раздава на всички листчета с късмети. На печелившите пише „Да“, а на останалите – „Чакаш“. „Гледаме да осигурим работа поне на един член от семействата без препитание, както и на хората, които досега не са били включени в програми за заетост“, обясни Мицов. Така той посича всякакви приказки, че дава работа само на роднини и приятели.

“Монитор”

Шефът на Бърза помощ аут заради смъртта на Ели

Шефът на столичната Спешна помощ д-р Георги Гелев и заместникът му по лечебната дейност д-р Ангел Ангелов са предложени за уволнение. Това съобщи вчера зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков. Дисцип­линарната мярка бе предприета ден след смъртта на 40-годишната фотографка Елизабет Димитрова, която не дочака закъснялата с повече от 30 минути линейка.

Борим в комбина с Италия незаконната емиграция

България и Италия обединяват сили в борбата с незаконната емиграция, след като и двете европейски страни изпитаха трудности при овладяването на бежанската вълна от Сирия. Това стана ясно вчера след срещата на премиера Пламен Орешарски с италианския му колега Матео Ренци в Рим.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене