В специално обособена шатра, специално за инициативата „Да изчистим България заедно“ раздават ръкавици и чували в Благоевград

Община Благоевград и „Еко партнърс“ съвместно се включват в инициативата „Да изчистим България заедно“. За улеснение на доброволците ще се раздават необходимите средства за почистване в специално обособена шатра, която ще бъде разположена пред търговския център до площад „Македония”. Тя ще бъде отворена от 09:00 до 11:00 часа и от 15:00 до 18:00 часа в петък. В събота, 15 септември, когато е и денят на инициативата, всеки, който желае, ще има възможност да вземе чували и ръкавици от същата шатра между 09:00 и 11:00 часа.

Доброволци от Детски парламент-Благоевград ще раздават чували за разделно събиране, които ще бъдат в два цвята – жълто и зелено, както и ръкавици. В жълтия чувал трябва да се събират хартия, картон, пластмаса и метал, а в зеления- стъкло. Съвместната инициатива е в подкрепа на рециклирането на отпадъци. Събраният боклук следва да бъде оставен до най- близките кофи за рециклиране, като непосредствено след това автомобил на „Еко партнърс“ ще извозва събрания отпадък.

 

 

/кмета

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене