Незаконната заповед на кмета Р. Томов за депото застраши хляба на работници в общинска фирма „Биострой“

Фирмата, която превозва боклука на Благоевград до Костинброд е изпратила до община Благоевград и общинска фирма „Биострой“ писмо, с което ги предупреждава, че ще бъдат блокирани сметките на общинската фирма, ако общината не се издължи за транспортирането на отпадъците, което както многократно съобщаваме, е над 2. 5 млн. лв,.

Това се коментира усилено из кулоарите на общинска администрация. След като получили ултиматума общинарите се задействали и успели да измолят разсрочено изплащане на дълга, да не се разчува докъде са я докарали и да не стане скандал, ако работещите в Биострой не получат заплатите си.

Дълговете към фирмата, която превозва боклука в Костинброд бяха резултат от едноличната, незаконна заповед на новоизбрания кмет Румен Томов, прекратил още в първия месец на управлението си, без законово основание, договора с оператора, избран от екипа на предшественика му Атанас Камбитов.

С немотивираната незаконна заповед кметът Томов спря работата на новооткритото модерно депо до с. Бучино, за да трупа борчове, возейки боклука до Костинброд. Наблъскаха се с излишни харчове и останалите съседни общини, които заради тази заповед, определена от КЗК като незаконосъобразна, возят боклука, кой, където намери.

Над 2. 5 млн. лв! Пари хвърлени на вятъра, но събирани от джоба на благоевградчани. Това управление още щом припари до общината тръгнаха с „роговете напред“ и на инат на предишните ревизираха всяка тяхна стъпка, хвърляйки ежедневни обвинения за какво ли не. Една година по-късно няма доказано нарушение на екипа Камбитов по нито едно от обвиненията, отправени от сегашните управленци . Докато само 3 месеца ,след като стана кмет, Румен Томов вече е в клиент на спецпрокуратурата, която започна разследване на всичко свързано с депото и действията на градоначалника..

Общинските съветници от ГЕРБ поискаха прокуратурата да се заеме със случая с неправомерно похарчените милиони от общинския бюджет. Разследването е мащабно, с множество свидетели, затова и няколко прокурори ще работят в Благоевград, докато си свършат работата. Според наши източници, призовки за явяване в спецпрокуратурата са получили общинските съветници, които трябва да дават обяснения как и какво са гласували за депото.

Неволите на благоевграчани в последната една година нямат край. На гърба им се изсипаха купища дългове.. Започна се с първия дълг за боклука, после екипа Томов реши да тегли заем 5млн. лв за да асфалтират 11 улици и избранниците ви в съвета гласуваха това да се случи след совалки наляво надясно.

Ще се тегли и заем над милион за ремонт на читалището. Банкови заеми и дългове, защото няма пари. Ами те парите не падат от небето. Търсят се, така както правеха предишните. Обиколки по министерства, министри, купища защитени европроекти и донесени в Благоеврад пари от Европа, това правеше екипът Камбитов.

Томов още с встъпването си в длъжност закри отлично работещ отдел по Евроинтеграция, наследен му от Камбитов, който успя да разработи проекти за стотици милиони левове .Улисани в съкращенията и назначенията по предизборни ангажименти екипът Томов пропусна сроковете и загуби важни проекти, а и недовърши такива, започнати от Камбитов.

Затова няма пари, а както е тръгнало няма и да има. Затова Благоевград е разбит и разграден. Дупка до дупка по улиците, липса на всякакви културни мероприятия, бизнеси затварят, тежко преминаваме през Ковид пандемията, няма обещаните работни места ,не дишаме по-чист въздух ….. и на финала – Ще строят и в парк Бачиново. Единственият зелен оазис, където можеш да се разходиш и поне за миг да не мислиш за това. Докъде ни докараха?!…Къде беше и къде е сега Благоевград?. Европа говореше за Благоевград с Франкофоли , сега ще гледоаме Европа, ама през“ крив макарон “ .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене