Войници спасиха мъж в горяща къща

Трима военнослужещи от състава на Сухопътни войски към Бригадно командване – Благоевград, редник Кристиян Георгиев и ерейторите Десислав Йорданов и Евгени Георгиев, спасиха мъж в горяща къща в кюстендилското село Пиперков чифлик тази сутрин, съобщиха от областната дирекция на полицията.

Пожарът стана към 6,40 тази сутрин. Пътувайки за работа, те се впечатлили от излизащ дим от къщата, спрели, оказали помощ по извеждането на 67-годишния собственик, изблъскали наблизо паркиран автомобил, оказали помощ на собственика на къщата. Той отказал хоспитализация и се прибрал в селото си.

При пожара са унищожени 140 кв. м покривна конструкция, стълбищна клетка, опушени са 200 кв.м стени. Пожарът е причинен от късо съединение, противопожарните екипи са спасили от унищожение 200 кв. м от жилищната сграда, която е на 2 етажа.

Пострадалият мъж Иван Маналов е близък на бившия областен управител на Кюстендил Иван Каракашки. Ексгубернаторът се притеснил много заради пламналата къща на своя близък. Добре, че преминаващите войници и огнебарците се намесиха навреме и действаха бързо, коментират местните хора.

/кмета

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене