Посред бял ден баба Мара прогони с пръчка крадци от имота си в центъра на Петрич!

Мария Андреева Трендафилова, която е собственик на имот в близост до трето основно училище „Гоце Делчев „, прогони с пръчка двама роми, които откраднаха пред очите и готварски котлон и други две приспособления, за да ги предадат на вторични суровини. “Видях, как влиза тоя с каруцата, в двора ми и взема котлона за готвене.

До него бях оставила и тенджери и други железни работи“, поясни веднага след инцидента, събирачката на четирилистни детелини баба Мара Трендафилова. Тя е разпознала крадеца с конската каруца, който по думите и е от близкото на Петрич село Кавракирово. С тояга, тя е погнала крадеца от двора на дома си. “Замахнах да го ударя по главата, и друг път да не влиза в двора ми, за да краде. Друг ром от същото село, който се казва Митко, ми открадна количката. И тя беше железна, като с нея си вършех домашна робота.

Предвижвах си тухли и други неща, по ремонта на къщата ми. “, н спря да се жали баба Мара, минути, след като прокуди крадеца от двора на къщата си, която се намира в топ центъра на града. Баба Мара, е събирачка на четирилистни детелини, които подарява на всички президенти на България, когато са гости на празника Цветница, на хижа Беласица. Тя е дългогодишен учител, както и планинар, който е изкачвал всички високи върхове на околните планини, в района на Благоевградска област и съседната Кюстендилска област.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене