Момчил Неков в Кресна – една година след пожара

По покана на кмета на община Кресна Николай Георгиев на “Малка Богородица”  08.09.2018г. Евродепутатът от Групата на социалистите и демократите в Европейския пармамент, посети два курбана в село Влахи и село Ощава. В село Влахи евродепутатът имаше възможност да посети най-старата черква в региона „ Света Богородица”, която е възстановена със собствени средства и усилията на жителите.

Село Ощава беше пострадало при разразилия се миналата година голям пожар на горски масиви в региона. Неков посети и една от най-пострадалите къщи от пожара.  „Една година след пожара продължаваме да възстановяваме къщата на дядо Митко. Следите от пожара още личат! “- каза кметът на община Кресна Николай Георгиев.

В град Кресна евродепутатът се срещна с граждани. Там той бе посрещнат от лидера на социалистите – Петър Петров. „Региона е богат на природни ресурси. И може да се развиват нишови продукти“ – заяви Неков пред присъстващите.

Момчил Неков беше специален гост на фестивала в село Баня  „ Свири ми се , пее ми се, оро ми се игра„ ,  за втора поредна година организиран от кмета – Мария Юрганчева.

„Баня е второто в страната населено място след Велинград по брой минерални извори, а фестивалът е чудесна възможност да съхраним българските традиции  и да привлечем повече туристи в този прекрасен край на България, който предлага и своите уникални храни“ – това заяви  Момчил Неков, който откри събитието,  облечен в традиционна за региона народна носия.

На фестивала гости бяха Областният председател на БСП Благоевград и заместник кмет на община Гоце Делчев- Валери Сарандев, народните представители от регона от ПГ на БСП за България- Богдан Боцев и  Николай Бошкилов, Костадин Дурчов председател на общинската организация на БСП Банско и лидерът на младите социалисти в Благоевград Веселин Христов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене