„Пирин“ ще го има , за радост на истинските му привърженици

пирин гоце делчев

След края на пър­венството и послед­ния мач на „Пирин“ (Гоце Делчев) в „А“ група се появиха различни версии за бъдещето на „зеле- но-белите“. Някои от тях, граничещи с аб­сурда и звучащи по- скоро като фолклор, други изглеждащи прекалено правдопо­добни и претендира­щи за достоверност. Според последната, лицензът на клуба е под сериозен въпрос, след като все още старият председател на,УС Антонио Сакаджийски не е финализирал обещанието си от януари тази го­дина да опрости око­ло 100 хил. лв. инвес­тирани средства от него и останали като задължение на отбо­ра. От друга страна, община Гоце Делчев била абдикирала от ангажимента си към клуба и нямало да го финансира повече. Това породи напреже­ние сред феновете на клуба, а изпълнител­ният директор на неврокопчани Костадин Гуцев отговори.„Мога да кажа, че не само лично аз, а и всички, които работим в клуба и за клуба, ня­маме притеснения от­носно лицензирането на отбора за догодина. Имаме стадион, кой­то отговаря на всички изисквания не само за „Б“, но и за „А“ група. Имаме планове за ра­бота по ремонтиране­то и обновяването на спортната база, както и за бъдещата лятна подготовка на отбора.

Освен това няма­ме основание да се съмняваме в дадената дума на Общото съ­брание през януари от бившия председа­тел на УС на клуба Антонио Сакаджийски, който винаги е държал на поетите ангажименти. Под­готвяме документи за лицензирането и се надявам да няма­ме никакви пробле­ми. Що се отнася до слуховете, че местна­та власт няма да по­мага на отбора, мога спокойно да кажа, че всеки, мислещ човек би си направил извод от направеното до мо­мента. Едва ли общи­на Гоце Делчев щеше да инвестира толкова финансови средства, за да завърши отбо­ра своето участие в първенството и да не изпада директно при аматьорите, ако не желае „Пирин“ да съ­ществува и да играе в професионалния футбол, макар и в „Б“ група. Имаме един изключителен единомишленик в лицето на общината, която ни оказва огромна подкрепа и е дала ясно да се разбере, че ще мо­жем да разчитаме на нея в бъдеще.

Явно обаче има хора, на които ние не харесваме или се страхуват от нашия отбор. За тяхно съжа­ление обаче „Пирин“ ще играе догодина в „Б“ група за радост на нашите истински привърженици. Пове­че няма какво да ко­ментирам“ каза Кос­тадин Гуцев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене