Блогърката Мирела Стоянова: Осмелете се да бъдете!

Блогът е едно от най-но­вите средства на 21 век да достигнеш до повече хора. Някой го правят с цел да печелят пари, но други имат блог просто,за да се забаля­ват. В днешната статия ще ви запозная с човек, който има собствен блог и вижда феновете си не просто като хора, който се интересуват и четат блога й, а и като нейно­то второ семейство.

Момичето, което ще пред­ставим днес се казва Ми­рела. На 22 години от град Петрич. В момента учи в Уни­верситета за национално и световно стопанствто, Со­фия със специалност „Регио­нално развитие“. Но заедно със университета, Мирела се развива и в друга насока, а именно блогърството.

„Имам блог от края на 2016 година, но наистина се запалих по грима заради съквартирантката ми през 2015 година. Започнах блога с козметика и това е и глав­ната тема до днес, но тук там можете да прочетете и неща свързани с личния ми жи­вот, работата ми и различни хобита, споделя тя.“

Блогът й „Lifewithatouchofmirella“ на­истина е едно уникално и интересно място за всяко едно подрастващо момиче, което се интересува от грим, най-новите козметични про­дукти както и от това как да изглежда добре.

„Доста съм емоционална и държа да бъда приятел на хората, които четат и следят работата ми, казва Мирела.“ За хората които познават Мирела не е тайна и че тя има доста фенове и после­дователи в социалните мре­жи, което ни навежда до ми­сълта, че тя наистина е един добър блогър от когото има какво да се научи.

На въпросът ни „Колко често пишеш?“, Мирела от­говаря, че няма график за писане, има музи. Затова не­щата се случват спонтанно и там им е чара.

И тъй като блогът на Ми­рела е насочен към това как да бъдем красиви с правил­ните продукти и как да се грижим за външния си вид, тя ни даде 10 Beauty съвета, които ще бъдат полезни за всяка една дама.Осевн това Мирела е и гримьор, така че има какво наистина да нау­чите от нея.

– Нещата, които всяка жена трябва да носи в дам­ската си чанта.

– Освен всичко, за което вече сами се сещате –обик­новенно нося кутийка с клечки за зъби, секундно ле­пило, лепенки за рани, имам и безопасна игла, и лекар­ства, и други неща от първа необходимост за онези дни от месеца.

– Какъв тип червило са носим според сезона?

– Глос за топлите дни, осо­бено такъв, който временно уголемява устните и ги пра­ви по-сочни.

Матово и дълготрайно чер­вило през студените.

За специални случаи избе­рете дълготрайно червило, което знаете, че няма да Ви предаде.

И балсам всяка нощ преди лягане, за да са сочни устните Ви на сутринта.

– Как да съхраняваме козметиката си правилно?

– Далеч от котки, слънце и влага. Няма по-лошо от това да хабим козметиката си и която и да е вещ, като не я пазим от­говорно.

– Как да поддържаме грима си свеж през целия ден?

– Компакт­на пудра, бал­сам за устни или глос и матиращи листчета. Също така не трябва да пипаме кожа­та на лицето си, за да избегнем размазване на грима и дори замър­сяване на кожата.

– Фон дьо тен или ВВ крем?

– И двете! Всяка дама трябва да разполага с опции, за всичките й на­строения.

– Колко време е нуж­но за перфектния грим?

– Колкото Вие реши­те, че са Ви необходими, за да се чувствате пер­фектно.

– За или против спо­делянето на козмети­ката с приятели?

– За и против. Споде­лянето на спирала, очна линия и червило не е препъръчително.

Като гримьор работя с четки за спирала и гъбки за фондьотен за еднократна употреба, а палитри и останалите четки винаги дезинфек­цирам.

– Добре ли е да из­ползваме контуриращи продукти в ежеднивие­то си?

– Ако си падате по озарената и блестяща кожа само хайлайтър на най-изпъкналите части от лицето и дори раменете и деколтето ще Ви накарат да изглежда­те свежо сутрин преди рабо­та.

Слънцезащита, кремо­образни леки контури под скулите, хайлайтър и глос ще са Ви напълно достатъч­ни.

– С какво не трябва да прекаляваме, когато си сла­гаме грим?

– В грима всичко е позво­лено, защото той е начин да изразим себе си.

Но един грим лесно може да дойде в повече, когато не е съобразен с цвета на ко­жата или чертите на човек. Правилното количество и техника са ключът към кра­сивия грим.

– Кой е продуктът от лич­ната ти козметика, без кого­то не можеш?

– Балсам за устни и хубав почистващ лосион от бялата козметика.

Както и хубаво червено червило от декоративната.

Ето и какво споделя, Ми­рела за това как е стигнала до тук, днес да има блог и да прави това, което наистина харесва и обича:

„Когато не знаех къде да отида, какво да направя и каква искам да бъда преот­крих някогашната ми мечта да стана художник в гримо­вете. Исках и да бъда журна­лист, ето че сме тук, защото имам блог. Може би не ви­наги подкрепяна, нито раз­бирана от околните, но се осмелих и работи.

Осмелете се да бъдете!

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене