След наш сигнал, Община Петрич провери:„Свидетели на Йехова“ Нямат подадена молба за ползване на тротоарно право

След като миналата седмица публикувахме разказа на млад петричанин, който описва как действа религиозното движение „Свидетели на Йехова“ в Петрич, сигнализирахме община Петрич за ползване на тротоарни площи от същите пред зала „Арена Петрич“. Направихме справка в отдел ФСДУОС, касаеща това има ли издадено разрешително от Община Петрич на горепосочените, за разполагане на щанд на въпросното място, както и заплащат ли те такса за ползване на тротоарно пространство.

Публикуваме официалното становище от община Петрич без редакторска намеса:
„Служителите на отдел ФСДУОС извършиха необходимата проверка във връзка с поставените от Вас въпроси. Установено е следното:
Представители на религиозното движение „Свидетели на Йехова” заемат тротоарна площ на ул. „Рокфелер”в гр. Петрич /на метри от зала „Арена Петрич”/.Същите идват на мястото само в пазарния ден – сряда. Няма подадена молба за ползване на тротоарно право от въпросното движение, нито сега, нито през годините назад, респективно няма издадено разрешение, не заплащат и никаква такса. Служители на ресорния отдел вече са предупредили представителите на движението „Свидетели на Йехова”, че няма да им бъде разрешаван престоят върху тротоарната площ.

 

Днес също не им бе позволено да заемат тротоарна площ, след като не са подали нужните документи в Общината. Оттук насетне ще бъде извършван постоянен контрол върху ангажирането на въпросната тротоарна площ. Неправомерното й заемане няма да бъде позволено!

Благодарим за подадения сигнал!“

Вестник “ Градът „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене