Стотици аплодираха дълго спектакъл за Левски

Невероятният танцов спектакъл „Последната нощ на Апостола” предизвика заслужени аплодисменти в Летния театър на Сандански в събота вечерта. 1700 зрители видяха постановката, пропита с чувство за национална принадлежност, която представи Национален фолклорен ансамбъл „Българе“.

Спектакълът бе провокация към публиката, даваща й възможност да участва в процеса на създаване на традиции за национална памет. Чрез сценичното изкуство, чрез танца бе представен момент от националната ни история, който прикова вниманието на публиката. Момент, свързан с най-великия българин – Васил Левски, и произтичащите от темата послания, придобили съществено значение за българския патриотизъм, дух и християнска вяра.

Уникалната атмосфера на спектакъла обхвана всеки един зрител в Летния театър и го обвърза по специфичен начин, докосвайки се до историята ни. Аплодисментите отекваха дълго след края на спектакъла. Завладяващите актьорски превъплъщения на Димитър Селенски, когото зрителите наблюдаваха в шест различни образа на съвременници на Дякона, и емоциите от изключителната актьорска игра на невероятните млади танцьори на ансамбъла накараха публиката отново да съпреживее трагичните и величави моменти от националната ни история.

/кмета

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене