(ВИДЕО) С голям концерт в Гоце Делчев отпразнуваха 133 години от Съединението на България

С голям концерт на Ансамбъла за народни песни и танци „Пирин“, Благоевград, в Гоце Делчев отпразнуваха  133 – та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. За голямото историческо събитие за нашата Родина, община Гоце Делчев реши да зарадва всички жители и гости на града и общината с празничен концерт на прочутият благоевградски ансамбъл.

Съединеието е самостоятелно българско дело, замислено, осъществено и защитено от българския народ. В него участват всички среди на обществото – от народа и интелигенцията  до правителството и княза.

Стотици жители и гости на града и общината, културни дейци, общественици, като и кмета на Гоце Делчев, Владимир Москов празнуваха заедно забележителното историческо събитие за българската държавност.

За тези, които нямаха възможност вчера в късният следобед да се насладят на изключитело приятното културно събитие в Гоце Делчев, Топ Преса предлага на многобройните си зрители и читатели пълен запис на прекрасният концерт на ансамбъл „Пирин“ от Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене