Община Благоевград започва повторна дезакаризация на зелените площи

От 7 до 9 септември в Благоевград ще се извърши дезакаризация на зелените площи за обществено ползване, детски градини и училища, както и обработка против влечуги, съобщиха от общината.

Целта на третирането на зелените площи в Благоевград е да бъде ограничено разпространението на инфекциозни заболявания. То ще се извършва в малките и ранните часове на денонощието, като карантинният срок е 24 часа. С цел информираност на гражданите, във всеки обработен терен или обект ще бъдат поставени указателни табели, потвърждаващи третирането, с точно фиксирана дата, час на извършване и карантинен период. За предстоящата дезакаризация общинска администрация Благоевград е уведомила директорите на учебните заведения, социалните домове и детските заведения.

Тази година това е поредна допълнителна обработка, която се налага поради спецификата на климатичните условия (топлото и влажно време) и се извършва с цел осигуряване безопасността на населението.

Общинска администрация призовава жителите да не пускат деца на детските площадки и да не влизат в тревните площи 24 часа след пръскането.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене