ВИДЕО:10-годишен юбилей на възстановената школа по пиано честваха в Гоце Делчев

IMG_4894

Традиционната школа по пиано в Гоце Делчев бе възродена преди 10 години. От тогава, неин неизменен ръководител е Людмила Куртова, която успя да популяризира и затвърди отново школата по пиано при читалище „Просвета 1865“ в гр. Гоце Делчев.

Начални познания по солфеж и пиано в момента тук получават деца от 5 до 19-годишна възраст. „Аз не ги търся. Родителите на деца с музикални наклонности ме намират“, гордо сподели ръководителката на школата Людмила Куртова. Много от децата, получили солидни познания по музика в гоцеделчевската школа по пиано, продължават образованието си във висши музикални университети и училища. Възпитаници на школата са завършили или в момента учат в музикалните факултети на ЮЗУ Благоевград и Софийския университет, както и в музикалното училище „Любомир Пипков“.

Гордост за школата е Георги Георгиев, който за две години е спечелил пет първи награди в различни конкурси на национално ниво.

Основно възпитаниците на школата се обучават по методите на руската музикална школа по класическо пиано с акцент върху руски и виенски класици.

От няколко години към школата по пиано е сформирана и вокална група „Акварели“. Школата по класическо пиано и вокалната група редовно се включват във всички прояви от културния календар на Гоце Делчев.

IMG_4898

IMG_4897

IMG_4896

IMG_4895

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене