Продават болницата в Мелник на търг за 104 474 лв.

Бившата болница в град Мелник ще се продаде на публичен търг с тайно наддаване. Недвижимият имот е частна общинска собственост с площ 622 квадратни метра. Застроената площ на двуетажното здравно заведение е 235 квадратни метра, а на помощната сграда – хангар, депо, гараж, 31 квадратни метра. Началната определена цена е 104 474 лева – стойността на поземления имот е 65 310 лв., на сградата – 27 440 лв., на гаража – 11 724 лв.

Цената се заплаща в 14-дневен срок от влизане в сила на заповедта на кмета на община Сандански – Кирил Котев, с която е определен спечелилият търга. Върху цената се начисляват данък за възмездно придобиване на имуществото по ЗМДТ в размер на 2% и 20% ДДС.

Депозитът за участие е 10 450 лв., който се внася по банкова сметка на община Сандански до деня преди провеждането на търга, който ще се проведе на 9 октомври тази година от 10.00 часа в заседателната зала на общинска администрация. Оглед на обекта ще се извършва всеки работен ден.

Бившата болница в Мелник пустее над 20 години. Имотът е сред най-хубавите в курорта, с добра локация. „Сградата на някогашното заведение може да се превърне и в хотел, стига да се намерят инвеститори. В момента постройката е опасна, преди време дори е прекратен договорът с наемателите в нея зарaди риска за здравето и живота им.

 

/кмета

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене