Търговец на билки и боровинки в Петрич осъмна с разбито стъкло на колата си пред дома

Търговец на билки и боровинки осъмна с разбито дясно стъкло на колата си, паркирана пред дома му. Вчера сутринта Евтим С. внесе писмен сигнал за произшествието в РУ-Петрич. Пострадалият бе упътен от полицай Венцислав Тошев за реда по който става внасянето на писмената жалба за инцидента пред дежурния полицай в полицейското управление на Петрич.

Търговецът намерил колата си с разбито дясно стъкло сутринта, когато се приготвял да закара стоката си на кооперативния пазар. Всяка сутрин той стоварвал набраните билки и боровинки на пазара. Мащерката, риганът, алиботушкият чай и черните боровинки са брани от поляните на планина Беласица .

Всички билки обаче са защитен вид, и брането им става единствено с разрешение на община Петрич, горско стопанство Петрич и Районна прокуратура. Търговецът обясни, че няма врагове, в бизнеса и не смята, че това е вид предупреждение от страна на конкуретни, заради цените, с които той търгува билките и боровинките на пазара. Боровинките, се предлагат на цена от 4 лв. на сергията му. Риганът и мащерката са на цена от 1. 5лв до 2 лв. за връзка в която има около десет стръка.

Венко Стефанов

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене