Дълги хора извиха в Долно Осеново за Курбан Байрам

Стотици гости и местни се събраха на площада в Долно Осеново за свещения мюсюлмански празник. Курбан Байрам е повод за преклонение пред Господ, радост и подобряване на взаимоотношенията между хората, казват почитащите празника от селото. С много танци и веселба Долно Осеново отбеляза Курбан Байрам. Всеки празнуващ отвори своята къща за гости и приятели.

Кметът на село Долно Осеново – Бисер Сегменов, също поздрави всички и благодари на общинското ръководство за големия празник. „Да, вече няколко пъти не каним известни изпълнители, но за сметка на това облагородяваме селото и се грижим за вашия комфорт“, каза кметът на селото. Той пожела на всички свои съселяни да продължават да са все така задружни и много здрави.

Кметът на община Симитли, Апостол Апостолов, не скри доброто си настроение, като посъветва всички да оставят работата и да се веселят много, здраве и благополучие, им пожела той.

Председателят на Общински съвет-Симитли, Владимир Христов, общински съветници и кметове на селата в община Симитли, също бяха на празника и празнуваха с местните.

За празничното настроение спомогнаха танците на невероятните бъдещи второкласници към ОбУ „Св. Паисий Хилендарски“, лаки певици , както и самодейците от читалището в селото. Най-дългото хоро на три ката направиха жители и гости на селото с живата музика на Дзанката. Дълги хора се виеха цяла вечер, а хората, изпълнили всички заведения и площада, се забавляваха до ранни зори.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене