Свлачището по пътя за Рилския манастир е опасно за пътуващите!

Заради активно свлачище вече месеци наред е ограничено движението по пътя за Рилския манастир. Игуменът на манастира адресира специално писмо до институциите, тъй като следващата седмица се очаква стотици да се качат за християнския празник Богородица.

Наскоро камък едва не уби човек по пътя. В Агенция “Пътна инфраструктура” знаели за проблема, но не можели да работят по укрепването на свлачището, тъй като то е активно.

От манастира, обаче, реагират остро. „Първо обясняваше, че трябва да минат алпинистите, след това се разбра, че алпинистите не могат да се качат без да се определи територията, да се качат и да огледат проектантите. След това пак се върна първоначалното твърдение, и ми каза, че не могат де отидат проектанти без да обруши територията от алпинисти. Тоест тук не е ясно кой да свърши работата първо. На практика това е Параграф 22”, коментира адвокат Росен Михайлов.

По пътя ежедневно минават туристи, които се притесняват за живота си.

„Ще проведем една работна среща съвместно с ОДМВР, Пътно управление и РПБЗНС, където ще помъчим да създадем една нова организация на движението точно в този участък”, заяви областният управител на Кюстендил Виктор Янев.

Докато проблемният участък не бъде ремонтиран, от АПИ съветват да пътуваме с повишено внимание.

Снимки и видео: Методи Байрактарски

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене