Ваня Колева: Младите ни таланти са най-добрите посланици по света

Скъпи млади хора на България, поздравявам Ви по повод Международния ден на младежта с посланието, че Вие сте основната движеща сила на позитивната промяна. Вие сте не само бъдещето, но и настоящето.

Гордост е, че много от Вас прославят страната ни на световно ниво в различни области. Поздравявам нашите млади спортисти, изпълнители, учени, физици, икономисти, математици и всички успели млади хора, които са най-добрите посланици на България по света.

И не забравяйте, че България обича младите!

Това заяви в приветствието си за Международния ден на младежта зам.-министърът на спорта Ваня Колева.

Тя припомни, че в целия свят 12-ти август е денят, в който младите хора получават възможността да покажат своите талант и умения. Ваня Колева е категорична, че за Министерството на младежта и спорта  е важно това да не бъде само един ден от годината, а да се случва постоянно. „Работим, за да имате възможности за развитие, така че да бъдете активни граждани на България и Европа. Изключително много се радвам, че заедно можем да отбележим и големите постижения, които успяхме да постигнем през последната година. На национално ниво се борим, като подпомагаме неправителствения сектор чрез двете национални програми за младежта, създаваме политики за устойчиво младежко развитие и работим в посока на партньорство с всички заинтересовани страни. На европейско ниво активно работихме за младите хора като един от основните приоритети на Българското председателство на Съвета на ЕС. В рамките едва на 6 месеца приехме два ключови политически документа, свързани с важни теми за Вас младите хора – изграждането на мирни общества и справянето с демографските предизвикателства. Успяхме да затворим досието, работихме усилено по договарянето на новата програма на ЕС, която активно стимулира доброволчеството и дава възможности за стаж и работа – Европейски корпус за солидарност. Мога категорично да заявя, че тази стратегическа политика ще продължим заедно с Вас и занапред“, казва зам.-министърът.

Тя допълни, че е изключително важно, че България получава международно признание за своята политика за младежта чрез младите хора.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене