И кажете на „гражданите“ с имоти по „Търговска“, че заради тях центърът се обезличи!

Улица „Търговска“, емблемата на град Гоце Делчев. Преди време ние от вестник „Градът“ ви занимавахме с проблемите й и липсата на развитие на самата улица… и никой нищо не предприе. Все повече стават търговските помещения с надпис „Дава се под наем“, все по-безлюдно става и по „Търговска“, и по „Царица Йоанна“.

Допитвал съм се до няколко инвеститора, защо така се случва – нима центърът на града не е достойна зона за развитие и инвестиране, защо заведенията по „Царица Йоанна“ затвориха и защо не се строи и прави нещо а напротив – затваря се. Истината според тях е липсата на каквато и да е бизнес и финансова култура от страна на собствениците на имоти там. Общото мнение за тези хора е: „Не познават парите“, имат претенции за това, че са на центъра, но този център няма нищо общо с онзи преИ кажете на „гражданите“ с имоти по „Търговска“, че заради тях центърът се обезличи! ди години, потокът го няма, пешеходната зона е безлюдна… Няма какво да върне хората по тези централни улици, щото или наемите конкурират като стойност тези на „Витошка“ в София, или наследниците на починалите собственици искат да продават, но претенциите им са с цени на имотите им като тези в Манхатън например.

Можете да сверите – в центъра на града има апартамент, който струва двойно повече от апартамент на първа линия в Свети Влас. И защо?

Щото са чули, че е скъпо и е център… Да, ама това мислене направо довърши централната част в града. Затова умните инвеститори си разработиха нова търговски зони около търговските си центрове, МОЛ-ове, заведенията си и пр. Тоест, бизнесът намира своят изход и си прави парите, а тези „граждани“, които си мислеха че ще се пенсионират на двадесет години, щото имат имот на центъра – сметката им излезе неправилна.

Броят мухите в празните си помещения, държавата съвсем закономерно ги надои с данъци и сега… суша. Лошото е, че заради именно тази глупост умира и централната част на града… Има все по-празни помещения и места, където бяха култови заведения, днес събират прах….С тъпотия не се управлява, с тъпотия не се развива, а се съсипва човека.

Затова, ако познавате „гражданите“ с високи претенции без покритие, с маниер на елит, щото имат имоти на центъра, предайте им, че ако продължават да се отдават на болното си его, един ден ще продадат загнилите си имоти по 5 за лев, щото ще е пÒ на сметка да му вземеш и малкото пари, отколкото в годините да му плащаш нечовешкия данък.

Вестник “ Градът „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене