Куп изненади в Перник за Международния ден на младежта

По традиция и тази година младежките организации в Перник, членове на Консултативния съвет за младежка политика (КСМП) и институциите, работещи със и за млади хора на територията на община Перник ще отбележат 12 август – Международния ден на младежта и 10 години от създаването на КСМП.

Планираните изяви ще започнат от 18.00 ч. в Централен градски парк. На така наречената „Кестенова” (мраморна) алея ще се проведат редица информационни кампании.

Експертите от Регионална здравна инспекция ще измерват въглеродния оксид в издишания въздух от пушачи, ще определят индекс на телесна маса, анализ на телесен състав и изчисляване на базална обмяна. Предвидени са също така демонстрация с алкохолни очила и демонстрация за вредите от тютюнопушенето.

Различни програми за обучение и заетост, възможности за работа и обучение в Европа чрез мрежата EURES, както и Проект „Готови за работа“ (ОП “Развитие на човешките ресурси“) ще бъдат представени от служителите на Дирекция „Бюро по труда“ – Перник.

Полезна информация бихте могли да получите и от експертите на Превантивно-информационен център, относно превенцията на употреба на наркотични и психотропни вещества, а представителите на фондация „П.У.Л.С.” ще ви разкажат за превантивните дейности и инициативи на младежки клуб „Да бъдем приятели”.

Национална мрежа за децата, гр. София ще представи играта „Не ме съди човече”, която е свързана с темата за щадящо детско правосъдие, а Националният център за безопасен интернет, съвместно с представители на Асоциация „Родители”, гр. София, ще представят Националната кампания „Да бъдеш Баща“ и ще организират дискусия.

Наред с това аварийният екип на Български младежки червен кръст ще направи на място демонстрация по първа долекарска помощ.

Доброволците от Сдружение „АКСЕЛС” ще организират арт-ателие „Еко-тениска“, кампанията „Живей здравословно” и ще запознават младите хора с възможностите на програмата „Еразъм +”.

За всички активни млади хора, които искат да бъдат възможно най-информирани, относно дейностите на младежките организации и институции, работещи със и за млади хора в нашия град, е информационната игра „Ловец на съкровища“, организирана от Общински младежки съвет.

Празникът ще завърши на и пред откритата лятна сцена в парка, където ще се проведе младежки концерт с участието на различни творчески формации и изпълнители от Общински младежки дом – Перник.

Инициативата е част от Общинския годишен план за младежта 2018 г. и се финансира от Община Перник.

 

/кмета

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене