Второ пръскане срещу бълхи и кърлежи в Дупница

От общината в Дупница обявиха за предстояща, втора, дезинсекция и дезакаризация на зелените площи на територията на град Дупница. Това се прави в пиковия период на развитието на „нападетели и вредители“ като бълхи, кърлежи и комари, който е от месец май до септември. Втората кампания ще се извърши в периода 6 – 7.08.2018г. (понеделник и вторник), със стартов час 7:00 часа.

Всички граждани на общината са уведомени за предстоящата дезинсекция на дървесната декоративна растителност срещу комари на територията на град Дупница, която ще се извърши през нощта на 08 срещу 09.08.2018 г. (сряда срещу четвъртък) със стартов час 22:00 часа.

„Обръщаме специално внимание на пчеларите на територията на град Дупница и по-близките населени места, да предприемат превантивни мерки с цел запазване живота на отглежданите от тях пчели! Препаратите, които ще бъдат използвани от фирмата изпълнител са съответно – “АЙКЪН 10 СК” – препарат против бълхи и кърлежи и “ТАЛИЗМА ЕК ” – препарат против комари. Обръщаме внимание на всички граждани в посочения ден да не посещават обработените места, с оглед на тяхната безопасност. В напръсканите обекти ще бъдат поставени предупредителни табели! Община Дупница си запазва правото за промени в графика при наличие на неподходящи климатични условия, за което ще бъде подадена своевременно информация“, коментираха от администрацията.

Мероприятията ще се извършат на посочените и огласени вече в графика обекти.

/кмета

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене