Моделът Сандански: хейтъри ще кажат, че е като в Гърция

Хората тук също са много по-приветливи. Природата ни е прекрасна. Храната ни става все по-качествена, въобще заведенията като цяло. И това не е само наше мнение, а и на доста чуж­денци“, не без гордост каз­ват местни хора, които често отскачат и до Гърция.

Може и да са прави, но ти­пично българската ни склон­ност да се подценяваме и да търсим само негативно­то трудно ще ни изостави – дори и в прекрасен град като Сандански.

Добрата новина е, че още тази есен отсечката от ма­гистрала „Струма“ между Кресна и Сандански ще вле­зе в експлоатация. И остава само прословутото и кош­марно дефиле, но и там всичко трябва да е наред най-късно до 2021 година. Тогава вече Сандански, ос­вен прекрасен курор­тен град с традиции, ще се превърне и в нещо като квартал на Благоевград и София – пътуването дотук ще е буквално неус­етно.

Е, местните се готвят уси­лено за този момент. Но дори и сега има много неща, за които можем да им за­виждаме и от които да се учим. А хейтърите, както пее „антилопата“ Тита, да казват каквото си искат. На сним­ките, които виждате по тези страници, няма никакъв фо­тошоп.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене