Банско се превръща в столица на джаза

 Остават броени часове до старта на 21-то издание на Международния Джаз Фестивал в Банско, организиран с подкрепата на община Банско. Утвърдил се като едно от най-значимите летни културни форуми, фестивалът ще предложи отново на своите верни почитатели една седмица наслада за сетивата.

Събитието ще бъде открито официално на 4 август от 19 часа, като акцент ще бъде концертът на Петя Куюклиева и Биг бенд Благоевград. Следва италианката Chiara Pancaldi, като вечерта ще завърши по най-добрия възможен начин с българската формация Dirty Purchase.

Част от звездите на сцената в Банско тази година ще бъдат българският Франк Синатра Васил Петров заедно с Ангел Заберски бенд, Камелия Тодорова и музиканта Станислав Арабаджиев, Рут Колева, джаз-поп групата „Мат Бианко“, както и още много други популярни изпълнители.

Дъщерята на Нина Симон – Лиса Симон е специално в България за Джаз Феста. След смъртта на майка си през 2003 г. Лиса Симон издава албума Simone On Simone с гласа на Нина Симон, а през 2009 г. следва световно турне на Лиса в почит на майка й – Нина Симон. Интересното е, че дотогава тя се занимавала с нещо съвсем различно – била е военнослужещ в американската армия.

Всички изяви са локализирани на площад „Никола Вапцаров”, а входа за тях традиционно е безплатен.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене