БСП – Гърмен остават твърдо зад Станишев

-Марияна-Стругова

Общинската организация на БСП в община Гърмен също излезе със своя позиция срещу действията на бившия президент Георги Първанов и евродепутата Ивайло Калфин по учредяването на АБВ и паралелната листа за евродепутати през месец май.
Тази вечер на партийно заседание ще бъде приета и официална декларация, с която ръководството на БСП – Гърмен ще обяви, че застава твърдо зад председателя Сергей Станишев и на евроизборите ще работи за кандидатите на Коалиция за България.
Декларацията ще бъде гласувана и на общинска конференция на БСП.
„Ако в структурата ни има хора с различна позиция от тази на мнозинството социалисти от община Гърмен, нека излязат с имената си и да го заявят публично“, призова партийната лидерка Марияна Стругова.
Тя съобщи, че ръководството и членовете на БСП – Гърмен са готови за провеждането на предстоящата на 19-и януари общинска конференция, на която ще дадат своите предложения за кандидат-евродепутати.
Пред ИНФОМРЕЖА Стругова бе категорична, че не очаква да има съществен отлив от БСП към АБВ, тъй като партийните членове били наясно, че с този ход се цели разцепление на столетницата.
Преди дни със свои позиции срещу паралелната листа на АБВ излязоха Общинският съвет на БСП в Благоевград, както и червената организация в Сатовча.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене