„Хебър“ бори конкуренцията като отмъква футболисти! Последно направи това с Банско

„Хебър“(Пазарджик) отмъкна по един футболист от Банско и от „Пирин“(Разлог) за своята звездна селекция, с която ще атакува завръщане в професионалния футбол тази година

Александър Александров-Аци предпочете да премине в „Хебър“, където му предложиха примамлива оферта

Това стана ясно от клубния сайт, където ръководството се похвали с две нови попълнения две седмици преди старта на шампионата. От там дадоха да се разбере, че отборът заминава за едноседмичен лагер на „Цигов чарк“с Александър Александров и Николай Стоилков. Първият набързо остави „Пирин“(Разлог), където игра през последната година и изкара почти цялата подготовка, за да избере сериозна във финансово отношение оферта от страна на пазарджиклии. 26-годишният нападател бе основен реализатор в схемата на наставника Христо Джоджов, което бе видно и от подготовката по време на която отбеляза 6 попадения, за отбора, в който реанимира футболната си кариера като преди това игра за „Велбъжд“(Кюстендил), „Ботев“(Враца) и „Сливнишки герой“(Сливница). Привличането на Николай Стоилков в „Хебър“ определено е точка в полза на пазарджиклии, които на практика вземат един от най-добрите състезатели в отбора от града под Тодорка. Футболистът, известен с прякора си Газелата бе един от стълбовете в отбора и стълбовете в центъра на отбраната. Заминаването му в Пазарджик е „удар в сърцето“ за сочения от мнозина за техен конкурент номер едно за завръщане в професионалния футбол през тази година тим на Банско. 27-годишният защитник, който игра преди това и за „Септември“(Симитли) е сочен за заместник на друг футболист от Югозапада – роденият в Дъбница Мурад Ибраим. Той бе освободен от треньорското ръководство с официалната формулировка „системно нарушаване на вътрешния правилник“ на „Хебър“, а според други зарадинеразбирателство с ръководството, което проявява различен аршин към играчите си. Така в тима отбора на „Хебър“ се събират доста бивши футболисти на Банско и „Пирин“(Разлог), след като малко по-рано това лято там замина Николай Хаджиниколов, който се радели преди това с ЦСКА 1948. Освен него там вече са вратарят Петър Дебърлиев, Мартин Сечков, Руслан Иванов, Цветан Павлов и Димитър Илиев.

Александър Александров и Николай Николов пък ще бъдат тествани тази събота, когато ще бъде неофициалният им дебют с екипа на „Хебър“, когато ще бъде официалното представяне на отбора с мач срещу „Сокол“(Марково).

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене