Деца забавляват деца в детското отделение на болницата в Кюстендил (СНИМКИ)

30 ученици-доброволци провеждат терапевтични занимания и игри с деца настанени за лечение в детското отделение на кюстендилската болница. Желаещите и обучените ученици, всеки вторник и четвъртък посещават децата, които са на лечение в детското отделение.

Сдружение „Партньори – Кюстендил” е едно от 3-те в страната, което е одобрено за работа по проект „Детска Оздравителница – младежи доброволци посещават деца в лечебни заведения”. Обособено е и място в детско отделение за терапевтични мероприятия, които ще спомогнат за повече детски усмивки в дните на лечение.

доброволци забавляват децата от Детското отделение

„Целта ни е да посещаваме болницата и да забавляваме децата, които са постъпили тук, защото те са откъснати от своята среда, от своите приятели и своите забавления. Това е много хубаво да караш децата да се усмихват, това ме подтикна и да се включа в тази инициатива”, заяви една от доброволките Валентина Велинова.

доброволци забавляват децата от Детското отделение

Предвижда се освен забавлението с деца, доброволците да украсят с различни рисунки и коридора на детското отделение, за да се създаде една по- приятна атмосфера за децата.

/дарик

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене