Вкарват в съда престъпната групана дилъра от с. Тополница Стефан Каракостов-Тефата

 Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу четирима обвиняеми – С. К., А. Д., Б. Д. и Н. Е., за извършени от тях престъпления – незаконно придобиване, държане, разпространение на наркотични вещества в големи количества и пренасянето им през границата на страната.

 Около 20 ч. на 28. 11. 2017 г., в района на хотел „Мантар“ в с. Марикостиново, община Петрич, обвиняемият Стефан каракастов-Тефата. разпространил високорисково наркотично вещество в особено големи размери на другия обвиняем по делото – Атанас Димитров. От село Скрът. Дрогата, с тегло 1984 грама, била разпределена в четири пакета, облепени с кафяво тиксо, и представлявала хероин. Общата му стойност възлиза на 128 960 лева.

 Посредничеството между двамата било осъществявано от Борис Димитров, също от петричкото село Скрът, който оказвал съдействие за връзка помежду им, уреждане на място на срещата и транспортиране на единия от извършителите, както и уговаряне и предаване на парите за заплащане на наркотичното вещество. Освен това количество наркотик, обвиняемият Сефан Каракостовнезаконно държал в с. Тополница високорискови наркотични вещества от различен вид, предназначени за разпространение – коноп (марихуана), хероин, кокаин, метаамфетамин.

 Тяхната стойност, определена съгласно ПМС за определяне на цените на наркотичните вещества за нуждите на съдопроизводството, е 108 937, 66 лева. В продължение на месеци преди тези събития обвиняемият Атанас Димитров в съучастие със Стефан К. и Борис. К., умишлено склонил Николай. Енчев, като му обещал заплащане и помощ при пренасяне на дрога през държавната граница на България. Той давал съвети и разяснения, осигурил преправена акумулаторна батерия с изграден в нея тайник, набавил парична сума, необходима за пътуването.

 Около 6 ч. на 29. 11. 2017 г. в с. Марикостиново четирите пакета с хероин били предадени от АтанасД. на Николай. Е. с цел трафик. Един час по-късно извършителят направил опит да пренесе наркотика през ГКПП – Кулата, в посока от България за Гърция, с лек автомобил „Фолксваген“. Дрогата била укрита във фабрична кухина, намираща се под предна лява седалка на автомобила, в нарочно технологично променен акумулатор. Престъпното деяние останало недовършено поради залавянето на извършителя от служителите на МВР. Предстои делото да продължи в съд.

Венко Стефанов

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене