Григор Димитров започва Ролан Гарос с Карлович

григор димитров

Григор Димитров започва Ролан Гарос с мач срещу Иво Карлович, отреди тегленият жребий в Париж.
До този момент двамата са се срещали на два пъти – веднъж в Загреб през миналия сезон в двубой, завършил 7-6, 7-6 в полза на д-р Иво и преди седмица на Мастърса в Рим, където Димитров взе своя реванш след 7-6, 6-4.
Успее ли да запише нова победа, то във втори кръг ще срещне Даниел Брандс или тенисист, преминал през квалификациите, а за трети вариантите са Андерсън, Робер, Клан или Мишон.
От общо три участия в Париж Григор се представи най-добре през миналата година, когато достигна до трети кръг. Направи ли сега крачка напред, то в четвърти кръг може да срещне Давид Ферер, а достигне ли до 1/4-финал, това най-вероятно ще означава и среща с Рафаел Надал. Припомняме ви, че на тазгодишния Australian Open Гришо за първи път в кариерата си се класира за 1/4-финал на турнир от Големия Шлем и там бе спрян именно от испанеца.
Рафа е водач в основната схема и оглавява първата четвъртина на схемата. Първият му съперник е Роби Джинепри, във втори кръг може да срещне Доминик Тийм, вариант за трети е друг младок в лицето на Вашек Поспишил, а Хаас и Алмагро са двамата поставени, срещу които може да играе на осминафинал. Що се отнася до евентуален четвъртфинал, там сред вариантите са Давид Ферер и Григор Димитров.
Станислас Вавринка е водач на втората четвърт т.е. на полуфиналите може да срещне Надал, стига двамата да не отпаднат по-рано. В тази втора четвърт е и Анди Мъри, както и Монфис, Фонини, Гаске и Колшрайбер.
Роджър Федерер е в третата четвърт и ще започне с Лукаш Лацко, във втори кръг би срещнал квалификант, а в трети – Турсунов. Варианти за съперник в четвърти кръг са Южни и Гулбис, а на четвъртфиналите един измежду Бердих, Изнър и Робредо.
Новак Джокович е водач на последната четвърт, а на старта на турнира ще се изправи срещу Жоао Соуса. Първият поставен, който може да срещне, е Марин Чилич, а Цонга и Янович са двата възможни варианта на евентуален осминафинал. Що се отнася до четвъртфиналите, там сред потенциалните опции са Раонич, Симон, Долгополов и Раонич.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене