ОбС – Разлог даде зелена светлина за подмяна на водопровод в Баня

ОбС – Разлог даде зелена светлина за подмяна на водопровод в Баня, който да спре нелегалното ползване на минерална вода

С поздравления и аплодисменти по повод рождения ден на кметицата на село Бачево Росица Чаталбашева започна редовното заседание на Общински съвет – Разлог вчера. Председателката на ОбС Разлог д-р Копанарова връчи на кметицата красив слънчогледов букет.

След празничното начало на срещата 17-те съветници гласуваха 54 точки от дневния ред.  С мнозинство бяха приети финансовите отчети, свързани с дейността на народните читалища в общината. Мнозинството гласува предложение, чрез което се прие промяна с 13% на индивидуалните основни месечни заплати на кметовете на населени места. Недоволство относно увеличаването на възнагражденията и на вр.и.д. кмет на община Разлог инж. Венцислав Гърменов изрази съветникът Николай Дундалов.

Инж. Гърменов /вдясно/ и Иван Гюров с рожденичката Р. Чаталбашева

„Предложението за промяна на индивидуалната основна месечна заплата на кмета на Разлог е съобразено със Закона за държавния бюджет за 2022 година. Парите за възнагражденията, увеличаващи се с 13%, са целеви и не могат да бъдат използвани за друга дейност“, успокои страстите Тодор Дамянов.

На сесията стана ясно, че детска градина „Надежда“ в с. Елешница ще бъде вписана в списъка на защитените детски градини за 2023 година, а ОУ „Братя Миладинови“ – в списъка със защитени училища. Съветниците дадоха зелена светлина и на процедурата за кандидатстване с проектно предложение за изграждане на спортно игрище за минифутбол към ОУ „Неофит Рилски“.

ОбС – Разлог гласува и предложение, свързано с разкопаване и подмяната на водопровод в село Баня и по-конкретно – улица „Втора“. Идеята е да се подмени цялото трасе, по което се подава минерална вода, за да се отбият незаконно ползващите водата потребители.

„Министерството на околната среда и водите и Басейнова дирекция направиха нови замервания в находищата на село Баня. Нашите опасения като администрация са да не дадем вода, която действително я няма“, поясни предложението вр.и.д. кмет- инж. Гърменов.

„Ще внесем и предложениехората, ползващи повече минерална вода, да заплащат по-висока такса за потреблението й“, допълни зам. кметът на Разлог Иван Гюров.в.Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене