Ответна реакция! От МБАЛ Благоевград отговориха на разплаканата Радостина, обвинила лекарите в бездушие!: Оперират днес 74-годишната ѝ баба…

Директорът на болницата д-р Огнян Митев: Жената е високорисков контингент, силно увредена с куп заболявания, вчера се разбра, че има алергия силна, трябваше нови консултации…. Тя не е спешен пациент…

Както обещахме рано тази сутрин се свързахме с директора на МБАЛ Благоевград д-р Огнян Митев, по повод писмото на благоевградчанката Радостина Костова, която снощи публикува разтърсващо писмо, описвайки как лекарите от болницата не са обърнали внимание на баба ѝ – жена на 74 години със счупен таз, която се превивала от болки, но лекарите не вземали мерки. След като проучи случая д-р Огнян Митев заяви:

 Да започнат съм със случая, прочетох и писмото на Костова, не е хубаво така да се кълне и да се пише, при условие, че ние сме направили каквото е нужно за пациентката. Става въпрос за 74-годишна жена, която е с множество заболявания, сърдечни проблеми. Тя е за планова операция, тъй като не е спешен пациент, пострадал от катастрофа например.

 Преди да преминем към оперативна намеса, се правят всякакви изследвания. Стабилизирахме сърцето на възрастната жена и трябваше вчера да бъде оперирана, но се оказа, че има много силна алергия към упойките. Разказа, че при упойка от зъб е имала страшни проблеми. Това наложи спешна консултация с алерголог, който днес отново я посети и тя ще бъде оперирана. Няма да допусна обаче някой, който не е компетентен в нашата работа да ни казва как да я вършим.

 Какво иска внучката?! Баба и да умре в ръцете на лекарите?! На операционната маса?! Нали трябва да сме я приготвили, за да издържи интервенцията. Д-р Папучиев е прекрасен специалист. Отговорен и добър лекар, така, че обвиненията на младата жена са крайно безпочвени. Все се чудя каква е тази агресия у хората. Баба ѝ изпитвала „болки“. Всички ни боли, но лекарят е за това да прецени кога и как да се намеси с грижа за пациента. Не кълнете, не е хубаво. Не е цивилизовано., каза д-р Митев.

Писмото на Радостина публикувахме снощи. Прочетете го!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене