Славчо Димитров в „Зодия Професионалист“

ZodiaProfesionalist

DJ_Slavi
Американския D.J. Славчо Димитров: Тайничко си представям и мечтая един ден България да стане, като Америка, страна достойна със законите правата и свободата ….

Славчо Димитров или D.J. Slavi M.C. е един от най-известните диско жокей в Югозапада през 80-те и 90-те години на миналия век. Днес той е Супервайзър в Мариета, Джорджия. Слави все още е D.J. и организира BG партита в САЩ.

Къде си роден?
Моят роден град е Сандански, но съм израснал и живял в Благоевград

Кога напусна България и Защо?
Септември месец 2004 година спечелихме зелена карта и с цялото ми семейство се преместихме да работим и живеем и в САЩ. Устроихме се в щата Джорджия в градчето Мариетта. Моят брат Георги е дошъл тук през 1999 година.

 

В Благоевград, беше един от най- известните Диджей по онова време ,с какво се занимаваш сега?
– Сега също съм диджей. Работя за две от най- големите компании в САЩ, като правя партита, сватби, рождени дни. Диджей съм в един голям ножен клуб Събират се около 1000 души, не само американци ,а хора от всякъде. Имам още двама колеги и се сменяваме според партито. В този клуб правихме българско парти концерт на Преслава. В свободното си време ходя по часово в едно звукозаписно студио и правя ремикси и версиите за макси синглите на известни и нови певци. Иначе основата ми работа е в една хипер хранителна верига, където съм на работа фулл тайм УолМарт (WalMart). Там съм супервайзър. Работи се сериозно. Организирам работа на 11 работници и самия аз работя също. Вече съм в тази компания 10 години. Два пъти съм награждаван за служител на месеца и веднъж за служител на годината. Имам и много грамоти за работата ,която работя.

Как започна твоята музикална кариера?
Започнах кариерата си, като диджей още 1986 година като първо изкарах курс за дисководещ в Младежкия дом при Димитър Джаджаров.
Първо ходих да правя дискотеки с график по ученически бригади в околността. Помагах на еди приятел, колега диджей Валери Царевски в първата дискотека в мотел Рилци. По късно Балкантурист отвори първия в града нощен бар Ален Мак, тогава моят приятел отиде там, а аз останах да работя в дискотеката в Рилци. По онова време беше голям хит. Идваха гости от Дупница и всички места около града. В дискотека Рилци правехме и конкурси за брейк танци. Идваха групи, идваха всяка седмица туристи от източна Германия, беше много вълнуващо.После се преместих в Ален Мак и започнах да работя за Балкантурист. Всъщност там изкарах 8 години през, който имах удоволствието да работя с много оркестри от всякъде и известни изпълнители, като Емил Димитров, Стефка Берова, Георги Христов, Тодор Колев просто всички известни и не известни. В бара купона беше до 04 часа. Даже не пускаха с дънки и маратоки. Най- големите ми отличия и изяви бяха в София. 3-та награда на националния конкурс. Награда на публиката на националния студентски в зала Христо Ботев, и 7 години бях номер едно в Благоевград и окръжния конкурс.

В кои дискотеки си работил?
Те са много, някой от тях са:
Рибката, Милена, Гъбката, Централ, Купола, Ивасида, Бар Сокол, Воденицата. плажа Симитли, Мираж Кустендил, Орбита, Теътара., Царев Връх, Джамбуре , Бор, отделно правех сватби и частни партита ,не могат да се изброят.В Благоевград направих първият и курс за диджей. Имах над 30 ученици някой, още са в занаята.

Е как е живота в Америка?
Живота тук е динамичен. Живея в къща на два етажа с по 4 стай на всеки етаж. Пред къщата имам голям двор с фонтан, а над входната врата се вижда българското знаме. Започнах едно ново начало за доброто и бъдещето на мойте деца. Всъщност аз съм гражданин на света и всеки ден, като карам моята нова Хонда Акорд слушам българска музика и тайничко си представям и мечтая един ден България да стане, като Америка, страна достойна със законите правата и свободата ….

Искаш ли сега от Джорджия да поздравиш или да пожелаеш нещо на някого от България?
Да, на всички приятели и колеги пожелавам да обичат музиката, каквато и да е тя. Помагайте си и се обичайте. Благодаря на създателя на Facebook, наше момче, благодарение на който винаги се чувствам много близо до моят град и родна страна и където и да сме по света. Слагам си ръката на сърцето и казвам: Аз сам Българин..България е тук в моето сърце…

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене