Възпитаник на ПМГ –Гоце Делчев, заминава за Шри Ланка на олимпиада

 Добрите новини продължават да валят в ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев.
За последните дни те са две.

 Вчера стана известно, че гимназията, която ръководи директорът Елка Божикова, е в списъка с одобрените проекти за финансиране по Ключова дейност 2 – „Стратегически партньорства”, проекти за „ Партньорства за училищен обмен”!

 Веднага след изтичането на новината от МС директорът изказа своето удовлетвориние и благодарности към екипа от учители и ученици, работили неуморно по проекта!

 Другата добра новина е, че след отличното си представяне на националния кръг на олимпиадата по астрономия ученикът Иван Мирчев Попов ще вземе участие в Международната олимпиада по астрономия в Шри Ланка.

 Ученикът получи вече покана за участие в подборния кръг на Международната олимпиада по астрономия и вече тече подготовка за пътуването му през месец октомври.

 „Иван наистина се справи възхитително и заслужи да бъде сред първите трима във възрастовата група VII-VIII клас, които октомври месец ще вземат участие в Международната олимпиада по астрономия в Шри Ланка. Пожелаваме му успех в това поредно за него предизвикателство“, коментираха новината от училището, от където обясниха, че учениците, попаднали в първата десятка на националния кръг, са преминали през 3-седмично обучение на връх Бузлуджа след подбор и изпит, в два кръга- теоретичен и практическата част.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене