(ВИДЕО) Оперна певица в Гоце Делчев ръководи детска вокала академия „Пеещи сърца“

С голям, впечатляващ концерт откриха първото издание на вокална академия „Пеещи сърца“ сърца в Гоце Делчев. В прохладния парк във вчерашния горещ неделен следобед, малките талантливи музиканти изпълниха песни с послание за надежда, добрина и любов както от известни български, така и от любими продукции на Дисни.

Само за едноседмичен колосален труд, под ръководството на Мариана Карпатова и Бояна Москова, малките изпълнители предложиха впечатляващо голям репертоар и изпълниха сериозни песни на любими български и чужди композитори.

Създаването на детска музикална академия в Гоце Делчев е отдавнашна мечта на неврокопчанката Марияна Карпатова с много успешна кариера на оперна певица в САЩ. Както тя самата призна, нейното желание е да повтори примерът на нейната първа учителка по пиано, Виолета Крантева, която пък създаде незабравимата група „Пламъчета алени“ през 80-те години на миналия век. „Благодаря на децата от „Пеещи“ сърца. За мене бе чест да работя с тях през миналата седмица. Надявам се, че ще запомните тези песни и нека помним да бъдем добри“, каза в края на концерта ръководителката Марияна Карпатова.

На зрителите и читателите на Топ Преса предлагаме пълен запис на вчерашният концерт на най-младата детска група в Гоце Делчев на музикалната академия „Пеещи сърца“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене