Младежи от Банско и Разлог осъществиха нощно изкачване на вр. Вихрен.

 На 14.07.2018 се проведе нощно изкачвне на връх Вихрен. Изкачването бе организирано от ръководния и експертния екипи на СНЦ „Тенис Клуб Еделвайс”, който работи по проект  „Обичам живота, живея здравословно”. Участници в нощния преход бяха младежи между 15 и 29 години от Банско и Разлог. Сред участниците имаше и родители на младежите.
 Походът стартира в 2:00 часа след полунощ и всички участници бяха екипирани с фенери и челници, както и с топли дрехи.
 Групата се изкачи на върха към 4:30 сутринта и по този начин всички участници успяха да посрещнат новия ден на 2914 метра. На върха бяха раздадени тениски и информациони материали и бе проведена беседа за връзката на човека с природата и какви са ползите за човека от така наречения метод „потапяне сред природата”.
 Групата успешно слезе от върха и към 9 часа сутринта достигна до хижа Вихрен. На паркинга на хижата също бе проведена среща и със случайни туристи, като бяха раздавани информационни материали.
 Проектът се осъществява по НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА 2018 ГОДИНА и със съдействието на Министерството на Младежта и спорта.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене