Николай Карастоянов застава на подсъдимата скамейка на 2 юни

Карастоянови

Роднините на потърпевшия искат обезщетение от над 300 000 лв.

 Адвокат Димитър Марковски: Става дума за нещастен случай

На 2 юни стартира делото срещу Николай Карастоянов, обвинен за убийството на Николай Радев-Отвертката. Обвинителният акт е готов, доказателственият материал е събран и на 2 юни състав на Кюстендилския окръжен съд дава старта на дело с изключително висок обществен интерес. На над 300 000 лв. възлизат гражданските искове на близките на Радев, известен като един от любимите гардове на осъдените за организиране на престъпна група Братя Галеви. Най-малък е искът на бащата на убития Николай – Юри Радев. Той иска от Николай Карастоянов 38 000 лв., вдовицата Милена Радева иска над 50 000 лв., братът Иван още толкова. Те ще бъдат предявени в деня на заседанието, пише в днешния си брой в. „Вяра“.

Медикът Николай Карастоянов е с влошено здравословно състояние и е под домашен арест. В момента за него се грижат лекари от общинската болница в Дупница. Съучастници в престъплението са баща му – стоматологът Владимир Карастоянов, и брат му Иван Карастоянов, които са с мярка „подписка”. Ако обвинението се докаже, Николай Карастоянов е застрашен да лежи в затвора от 15 до 20 години.
Както е известно, градът на Братя Галеви беше намушкан смъртоносно с нож, а оръжието на престъплението е запечатано на видеокамера от заведението. То обаче не е открито на местопрестъплението. От полицията твърдят, че по-малкият брат Иван подава ножа на Николай Карастоянов. Според адвоката на подсъдимия Димитър Марковски става дума за нещастен случай, жертвата е паднала върху счупено витринно стъкло.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене