Опасен рецидивист дебне в Югозапада! Не се спира пред нищо, пребива, после уринира върху жертвата си

Опасен рецидивист, многократно осъждан за грабежи, вчера бе изправен на подсъдимата скамейка в Окръжен съд – Благоевград. 38-годишният ром Пламен Амзов е уличен за нападението на 53-годишна жена в жк „Еленово“, което извърши на 12 януари тази година. Той пресрещнал жертвата на улицата около 19 часа, нанесъл й внезапен удар през лицето и издърпал със сила дамската й чанта, в която имало 194 лв., лични документи и мобилен телефон.

Пламен Амзов е арестуван след седмица, когато мобилният телефон е оставен в заложна къща. Той е разпознат от потърпевшата жена, а полицаите нямат съмнение, че това е извършителят, заради отличителния му престъпен маниер да причинява физическо насилие над жертвите.

Едно от бруталните му изпълнения е преди години, когато пребива до безсъзнание пазач на предприятие, след което се изпикава върху него, уж да го свести. Пламен Амзов уринира и по време на мярка в съдебна зала, като демонстрация, че е болен. Докато ошашавените съдия и прокурор се съвземат от гледката, той събува джапанките си и бяга бос по стълбите, като успява да се изплъзне от полицаите. Агресивният ром е задържан няколко месеца по-късно в Дупница след поредните зулуми. Заради многобройните си присъди след последния грабеж в жк „Еленово” е обвинен за опасен рецидив.

Вчерашното заседание в Окръжен съд се отложи, тъй като подсъдимият искал да възстанови парите на потърпевшата жена.

ТИНА ГЕОРГИЕВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене