Депутатът от ГЕРБ Банско Ал. Мацурев представи доклад за Законопроект за изменение и допълнение на Закона за защита от шума в околната среда

Днес депутатът от ПП ГЕРБ Александър Мацурев представи в пленарна зала доклад за Законопроект за изменение и допълнение на Закона за защита от шума в околната среда. Предвидените промени са в три основни групи:

1. Определя се реда за издаване на разрешителни за работното време от общините, проверка на място за нивото на шума и сроковете за проверки, съобразени с нуждите на бизнеса, както и сроковете за отстраняване на нарушения. Уредени са и правомощията на РЗИ и общините, като е предвидена и конкретна наредба за параметри и нива на шума.
2. Регламентират се забраните за шумни дейности при зареждане на търговски обекти и озвучаване на открити площи, като забраната за озвучаване е за периода 23:00-08:00 часа, с изключение на гари, автогари, аерогари и системи за предупреждение при бедствия.
3. Въвеждат се промени относно контрола, които са с най-голяма тежест от законопроекта. В периода 23:00-08:00 правомощията се възлагат на МВР, с възможност в този период нарушенията да се прекратяват от полицията.
След гласуване в пленарна зала, Законопроектът бе приет на първо четене.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене