Юношата на ФК “Неврокоп” Д. Наумов: По цял ден съм на стадиона, направих най-правилния избор с “Лудогорец”

Роденият през 1998 г. в Гоце Делчев вратар Даниел Наумов е юноша на ФК “Неврокоп”. Той остава в 15-годишната история на родния клуб с това, че за момента е най-титулуваният футболист, стартирал кариерата си във водената от Андон Калайджиев школа. Неговият път преминава през гарнитурите на ЦСКА, след което се стига до привличането му на 16 години в Академията на “Лудогорец”. С екипа на разградчани играе в Младежка шампионска лига, става юношески и младежки национал. Играл е за втория тим на лудогорци, а през изминалия полусезон записа първите си мачове в Първа лига като преотстъпен в отбора на “Верея”. Съвсем наскоро Наумов бе гост по случай 15-ия рожден ден на ФК “Неврокоп” и проведе демонстративна тренировка с момчетата от ДЮШ.

– Как се чувстваш отново тук, на стадиона на ФК “Неврокоп”?
– Когато стъпих на стадиона, влязоха много спомени в главата ми. За тренировките с по-големите. Стоях по цял ден на игрището. Сега се връщам като футболист на “Лудогорец”. Определено чувството е много приятно.
– Дали този навик да бъдеш по цял ден на стадиона е останал и до днес?
– Да, определено. Пак съм си същият. Няма промяна.
– Спомняш ли си първия мач, който изигра като футболист?
– Разбира се, че си спомням. Играх с по-големите – те бяха родени 1996 г., а аз 1998 г., и победихме отбора на “Пирин” (Разлог). Още си спомням мача. Представих се добре и получих поздравления от треньорския екип и съотборниците ми.
– Как се стигна до напускането на “Неврокоп”?
– След добрите ми игри дойде поканата от школата на ЦСКА, където също успях да продължа с моето положително представяне. Това е привлякло вниманието на “Лудогорец” и на 16 години се озовах в Разград.
– Приключи предишния сезон като преотстъпен на “Верея”, как преценяваш периода си на “Трейс Арена”?
– Дойдох в Стара Загора с идеята да натрупам мачове в елита. За съжаление се контузих в рамото и пропуснах няколко срещи. След това играх, вложих всичко от себе си и смятам, че сезонът беше успешен за мен.
– Има ли индикации за ново преотстъпване на друг отбор?
– За момента тренирам с първия отбор на “Лудогорец” и съм съсредоточен изцяло върху работата си в него. Към момента разговори за преотстъпване не са водени с мен.
– Дали някога не си съжалявал, че избра “Лудогорец”?
– Не. Как може да съжаляваш, щом имаш възможност да работиш в най-добрия отбор на България. Смятам, че съм направил правилен избор, и никога не са ми минавали такива мисли през главата. Всеки има моменти на слава, но и на спадове. Просто не трябва човек да се отчайва. Единственото, което е било в ума ми, е това да преодолявам трудностите и да гледам напред.
– Дали е близо първият мач на Даниел Наумов в мъжката Шампионска лига?
– Надявам се. Това зависи основно от мен. Ще дам всичко от себе си, за да заслужа доверието на треньорите, които ще преценят дали и кога ще ми дадат шанс. Основното обаче е в моите ръце – просто трябва работа, работа и пак работа.
– Какви са целите, които си поставяш в краткосрочен и по-дългосрочен план?
– Всичко по реда си. Моята най-голяма цел е свързана с амбицията ми да стана първи вратар на “Лудогорец”, което не е лесно. Конкуренцията е голяма, но така е, щом играеш в клуб от ранга на нашия. Това ме амбицира да работя здраво всеки ден и да не спирам да се усъвършенствам.
– Какво е мнението ти за новия треньор Пауло Аутуори и по-лесно ли се работи с него, отколкото с предшествениците му?
– Мога само да кажа, че до момента в моята кариера като футболист съм работил с изключителни професионалисти, които са ми дали и ми дават много, за да се развивам и усъвършенствам не само като футболист, но и като личност.
– Докъде може да стигне “Лудогорец” през новата състезателна година?
– Ясно е, че целите пред нашия отбор са винаги високи. Това налага извода, че ще се стремим да стигнем възможно най-далеч. Показахме го отново със спечелването на Суперкупата на България, който е 12-и наш трофей. Какво по-добро начало на новата състезателна година от това да тръгнеш с отличие.
Разговаря
АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене