Излизат резултатите от второ класиране за прием след 7 клас

Днес се очаква да излязат резултатите от второто класиране за прием след 7 клас. В него са включени само учениците, подали заявление за участие във второто класиране, както и тези, които на първото не са приети никъде.

Записването на приетите на второ класиране ученици ще става от 13 до 17 юли включително, а броят на незаетите места ще бъде обявен на 19 юли, припомня Дарик.

И тази година училището с най-висок бал след първото класиране е Софийската математическа гимназия, на второ място е 91-ва немска езикова гимназия, следвана от 73-то училище „Владислав Граматик“.

Първото класиране бе придружено с гаф от страна на МОН, който изнерви родители и ученици. Грешката се отнасяше за учениците, кандидатствали в ТУЕС. За кандидатстване там трябваше да се вземе резултатът от матурата по математика с коефициент 3, а в класирането балът на учениците е сметнат с коефициент 1.

Така ТУЕС изпадна от челната петица на най-предпочитани столични училища. След корекция е върнато на четвърто място.

Министър Красимир Вълчев съобщи, че е станала техническа грешка в резултатите на първото класиране след 7 клас в София и се зарече, че ще има и наказани по случая.

По публикацията работи: Петя Славова

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене