Чистят река Струма с рафтинг лодки и каяци

 Еко регата „Чиста Струма” ще се проведе тази събота, 14 юли, по инициатива на Рафтинг клуб „Адвенчър Нет”. Събитието е с 8-годишна традиция, чиято цел е да обърне внимание върху опазването на околната среда по поречието на река Струма в Кресненското дефиле.

Районът се отличава с уникален континентално-средиземноморски климат и  богата флора и фауна, което го прави предпочитана дестинация за еко туризъм.

И тази година добре дошли са всички, които искат да се включат в една атрактивна доброволческа акция с рафтинг лодки и каяци – организатори, инструктори, приятели и почитатели на екстремните преживявания в бързи води. Всички те ще обединят усилия и ще съчетаят полезното с приятното, ще чистят реката и ще се забавляват.

Организаторите ще предоставят чували и ръкавици за всички ентусиасти, които ще събират отпадъци, както от лодките, така и от брега – боклуци, които всекидневно се закачат в крайбрежната растителност, но и пластмасови бидони, торбички, чашки и т.н., които се спускат свободно по течението.

Сборен пункт ще бъде базата на клуба, която е непосредствено след втория тунел от Благоевград, отбивката вдясно, а стартът на еко регатата ще бъде даден в 10,00 ч. Всеки включил се ще бъде награден с безплатно рафтинг или каяк спускане, а в края на деня всички участници ще се върнат обратно в кемпа, за да  отпразнуват успешната акция с щуро парти под звездите.

Река Струма е най-подходящата локация за практикуване на рафтинг в България заради своето пълноводие, а също и предпочитано място за провеждане на състезания по рафтинг и каяк.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене