Син на бизнесмен в Югозапада се заби с „Форд“ в бетонна ограда, пострадаха пътуващите с него момичета

19-годишният Кр. Христов, син на собственик на комплекс, включващ автосервиз и заведение в Симитли, катастрофира тежко през нощта. Пътният инцидент станал след полунощ в близост до пазара на ул. „Георги Димитров“ в Симитли. Водачът на лек автомобил „Форд Фокус“ се спускал по ул. „Октомврийска“, загубил управление и не успял да вземе завоя на кръговото, прескочил през бордюра и се забил в бетонната стена.

От силния сблъсък в оградата пострадали пътуващите в лекия автомобил момичета.  17-годишната Д. Пирнарева е с мозъчно сътресение, а приятелката й М. Ралинска е с рана на главата, в областта на веждата. На пострадалите момичета е оказана първа помощ във филиала за спешна помощ – Симитли. След лекарския преглед двете момичета са приети в болница ПУЛС – Благоевград. Водачът е без травми, направената проба за наличие на алкохол в издишвания въздух с техническо средство е отрицателна.

Обстоятелствата, довели до пътния инцидент, се изясняват от служители на Второ РУП – Благоевград. Запознати коментираха, че е възможно автомобилът да е поднесъл при опит на водача да избегне удар в повдигната по-високо шахта в същия участък. Шофьорът тази учебна година е завършил средното си образование в Симитли. Катастрофиралият „Форд“ е с нанесени сериозни материални щети.

Още един пътен инцидент с пострадал моторист, приет за лечение в благоевградската болница, е регистриран завчера. 28-годишният Б. Лазаров от Банско е с тежки комбинирани травми, фрактури на ключица и на крак след катастрофа. Пътният инцидент станал в курортния град. Правоспособният моторист загубил управление над мощната машина и паднал, като се наранил сериозно в лявата половина на рамото и подбедрицата. Първа помощ му е оказана от спешен екип в Банско и с линейка е транспортиран в болницата в Разлог. След лекарския преглед е установено, че се нуждае от ортопедично лечение и е приет в благоевградската болница.

Вчера пострадалият моторист е опериран от екип начело с д-р Папочиев и д-р Пиринчиев. Остава за лечение в ортопедично отделение на МБАЛ – Благоевград. Причините за пътния инцидент се изясняват от служители на РУП – Банско.

ИЛИЯНА ПОПОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене