Йордан Янчев, плувец от Сандански, е новото лице на Speedo

 Завоювал е над 30 рекорда във всички възрасти, включително и при мъжете. Общият брой на медалите му е около 300

 SPORT DEPOT, официален представител на Speedo за България и Румъния, подписа спонсорски договор за срок от 2 години с 16-годишния талант Йордан Янчев.

Започнал да тренира плуване след неуспешен опит с футбол и карате на 7 години. През свободното си време обича да играе баскетбол. Тренира в Плувен Клуб „Сандански“ с треньор Божидар Граматиков.

Завоювал е над 30 рекорда във всички възрасти, включително и при мъжете. Общият брой на медалите му е около 300. На последните Балкански игри Янчев се завърна с 3 титли и общо 6 отличия. В дългосрочен план целта му е да спечели медал от Олимпийските игри през 2024 г. и от Световното първенство на 400 м свободен стил.

Бранд мениджърът на SPEEDO, Светослав Налбантов е изключително впечатлен от плувеца: „Йордан е талантлив и дисциплиниран млад човек. Плуването му е възхитително, а увереността, с която го прави – смайваща. Когато е във водата, той сякаш лети. Взима медали с лекота, не се плаши от предизвикателства. Йордан е вдъхновение!“.

В SPORT DEPOT сме очаровани от Йордан Янчев и дълбоко вярваме в неговото светло бъдеще. Днес и занапред, ние ще подкрепяме амбициозните му цели и искрено ще се радваме на всички негови успехи.

Йордан Янчев

Рождена дата: 30.08.2001

Дисциплини: 100м, 200м, 400м, 800м свободен стил.

Постижения: *100м св. стил национален – рекорд за 16 и 17-годишни
* 200м св. стил – национален рекорд за 17-годишни
* 400м св. стил – национален рекорд за 16-17-годишни и мъже
* 800м св. стил – национален рекорд за 17-годишни/sandanski1.com/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене