Шефът на КАТ Данаил Стоицов страда жестоко в ареста!

РАЗХОЖДА СЕ С ИКОНА В РЪЦЕ В КИЛИЯТА, А ВЕЧЕР ПЛАЧЕ КАТО ДЕТЕ…

 Арестуваният по схемата „Бър­зи номера“ началник на КАТ Благоевград Данаил Стоицов е в тежко психич­но състояние в ареста, съ­общиха запознати. Адво­катите му искат да му бъде извършен сериозен пре­глед, тъй като страданието му е видно за всички и се задълбочава с всеки изми­нал ден..

 Стоицов не говори с ни­кого, разхожда се с икона в ръце, а вечер плаче като дете, това казаха за struma. com запознати със здраво­словното му състояние. Не­гови защитници твърдят, че Стоицов се чувства неви­нен и това не му дава мира. Освен това всички остана­ли по веригата бяха освобо­дени, само Стоицов остава в ареста, без да се променя мярката му за неотклонение.

 Припомняме, че при акция в КАТ -Благоевград заради участие в организирана прес­тъпна група, ангажи­рана с уреждането на номера без ред срещу заплащане бяха арес­тувани началникът на КАТ Данаил Стои­цов и негови помага­чи, собственикът на пункт за застраховки и регистрации Бойко Щарков, бившият по­лицай Н. Доганджий­ски и две жени, кои­то бяха освободени след часове.

 Съдът пусна на сво­бода срещу парични гаранции и Шарков и Доганджийски, но отказа промяна на мярката за неоткло­нение на Стоицов. В цялата схема не стана ясно какво точно е правил Данаил Стоицов, при обиските в кабинета му бяха намерени над 5000 лева и незаконен пистолет.

 После в съдебна зала бе уточ­нено, че парите не са от рушвети и от схемата „Бързи номера“, а дарения от местни бизнесмени за футболен турнир в КАТ. На раз­пит бяха призовани всички мест­ни предприемачи, дали своята лепта за турнира., които потвър­диха това.

 Бе намерен и незаконен пис­толет, но се оказа, че е на екс­полицая Малин Халачев, който го оставил на съхранение при приятеля си, докато е в чужбина. Халачев защити в съда Стоицов, заявявайки, че нито парите, нито пистолета уличават Стоицов в престъпление. След няколко за­седания на магистратите обаче, Стоицов продължава да страда зад решетките.

Вестник “ Благоевградска Вест „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене