Румяна Попова посвети песен на Банско

 Румяна Попова посвети фолклорна песен на красо­тата на Банско. Талантливата народна изпъл­нителка добави в творчеството си новата автор­ска композиция, с който показва любовта си към популярния бъл­гарски град. Кра­сивата природа и духът, който носи местността, са вдъхновили звездата да съз­даде песента. За реализация­та на проекта тя разчита на ком­позитора Сашо Велков, а автор на текста е Катя Кирянова.

 „Банско винаги е бил в сърцето ми. От много години исках да направя та­кава песен, но винаги нещо не ми достигаше. Преработ­вам текста и мелодията от много време. Сега дойде мо­ментът, в който вече е изця­ло завършена. Надявам се да се хареса от публиката, и най-вече на всички жители и гости на град Банско“, споде­ли Румяна Попова.

 В новата песен изпълни­телката разказва за пре­красната природа, вековни­те мури и величествената красота на Пирин планина. „Няма като него друго на света“ и „Гордост за душата“ са само част от определени­ята за красивия планински град в текста към песента. Засегнати са още важни мо­менти от българската исто­рия и величествения му дух.

 В мелодията на „Банско е магия“ са включени най-по­пулярните музикални ин­струменти за Пиринската фолклорна област. Румяна Попова изпява брилянтно всички особености на на­родната песен от този край и допълва изпълне­нието си с типична­та орна­ментика за мест­ността.

 Певица­та ще из­пълни за първи път компози­цията на живо на Национа­лен фес­тивал за народно творчест­во „Фол­клорна магия“. Събитие­то ще се проведе за първи път на 29, 30 юни и 1 юли в Градски парк, Банско.

 „Изключително съм щаст­лива, че успях да финализи­рам тази моя идея, именно за старта на това прекрасно събитие. С чест приех въз­можността да подкрепя ини­циативата на Фен Фолк ТВ и Община Банско да създадат един от най-значимите фол­клорни фестивали в стра­ната“, добави още Румяна Попова.

 Тридневното мащабно събитие ще представи още целодневна конкурсна про­грама, демонстрация на оби­чаи и занаяти, българска на­ционална кухня и още много традиции на българския бит и култура и ще събере на едно място най-големите звезди на фолклорната му­зика.

Вестник “ ТОП ПРЕСА „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене