Общинска охрана и полиция в акция ! Производителите на зеленчуци въстанаха

 Производителите на зеленчуци въстанаха срещу глобите ,които вчера екипи на общинска охрана и полиция съставяха на отрудените хора ,които продаваха продукцията си под новия закрит пазар в Петрич.Те бяха уведомени с писма преди седмица ,от дирекция ФУДОС ,с директор Борислав Коларов ,за акцията вчера .

 Тъй като улицата е отредена за движение на леки автомобили и паркинг ,всички търговци ,бяха длъжни да освободят тротоарите ,за да може тя да е лесно проходима за трафика ,които идва от центъра и води до всички други посоки ,включително и за границата ни с Гърция.Начичкани един до друг обаче търговците на зарзават ,не скриха огорчението си от предлаганите им условия ,под покрива и наличния найлон на пазара.Възрастна петричанка ,снаха на бивш шеф на полицията ,бе крайна в коментара си.

 “Сега идвам от пазара .Едва издържах на температурата вътре.Не може така!Защо не е предвидено ,в него ,да има и отвори ,за охлаждане!Едвам издържах !Цялата съм плувнала в пот.Какво ,да се каже ,за тези ,които стоят вътре и продават цял ден продукцията си ,за нас петричани.

 “Някои от продавачите на зеленчуци ,не са подписали предупредителните протоколи ,които са основание за налагане на административо наказание ,глоба.В такива случай ,тя е в размер ,предвиден от закона на местната администрация и започваща от 500лв. до 15 000лв.При появата на инспектиращите ,някои от тях се скриха в двора на черквата „Св.Богородица „.“По турско време ,така се криели от агите ,за де спасят кожите си .

 Сега това се прави почти век и половина от петричките бирници.“,бе масовия коментар на производителите на зарзават ,на вчерашният пазарен ден в Петрич.

Венко Стефанов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене