Ето какво време ни очаква през юли и да чакаме ли още един потоп

Ще си отдъхнем от това, което беше в началото на юни. Тези четири дни, през които валя, ни се стори, че обърнаха лятото. Това обаче не променя факта, че то е дошло. Средиземноморския циклон дълго време преминава през Балканския полуостров. Започна от Гърция, там също имаше наводнения. Това заяви в ефира на „Събуди се“ синоптикът Анастасия Стойчева.

„Това бе бавноподвижен средиземноморски циклон, който носи винаги значителни валежи. Нямаше начин да не се стигне до такива проблеми. Този циклон обхваща много голяма част от Европа и остави отпечатък в края на юни“, каза тя.

„Следващите дни ще си починем от тези валежи. Ще има дъждове, но нищо подобно на това, което ни се случи“, добави Стойчева.

„Екстремните температури в нашата страна обикновено се достигат през юли. В края на юли живакът ще достигне 39 градуса, но едва ли ще мине 40. В следобедните часове отново ще имаме превалявания, няма да са масови, но ще бележат дните ни. Почти до средата на месеца ще ги има, но все пак температурите ще се повишат. Ще са около нормите или малко по-ниски. Месецът е подходящ за море. Валежите ще са предимно в Западната и Централната част на страната“, заяви тя.

Blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене