Започва цялостен ремонт на кметството в село Баня

Започнаха подготвителните дейности за основния ремонт на сградата на кметството в село Баня. Ремонтът на сградата се осъществява по проект „Красива България” на Министерството на труда и социалната политика. Общата стойност е 97 137 лева, като от тях финансирането от социалното министерство е 43 712 лева и 53 425 лева съфинансиране от Община Разлог. Освен това Община Разлог е осигурила още 50 000 лева, които ще бъдат използвани за изграждане на отоплителна система с минерална вода в сградата.

Планирано е да бъде обновен покривът, частична подмяна на дървена конструкция, подмяна на старата дограма, нова мазилка по цялата фасада на сградата, както и подмяна на водосточните тръби и улуци. Също така ще бъдат изградени мълниезащитна и заземителна инсталация, с цел обезопасяване  на сградата.

Кметът на населеното място Мария Юрганчева сподели, че сградата е на 60 години и досега не е ремонтирана основно. Тя допълни още, че Община Разлог е подготвила и кандидатства по проекти за ремонт на улици в селото.

/дарик

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене